Friday, December 11, 2009

Modern western civilization


knowledge=money=power


from knowledge we can make money with the information gained;
so,
knowledge=money


money can buy anything, which mean money gives power;
so,
money=power


betullah apa yg org ckp, "knowledge is power".
knowledge=power



duit memang boleh membahagiakan.


duit mmg boleh memberi kebahagiaan sekiranya kita nak pakai kereta ferrari, mercedes atau kereta2 lain yg gempak dan harga berjuta-juta dolar. nak duduk dekat rumah besar gila babi sampai tahap anjing kurap. nak makan makanan yg mahal dan eksklusif. nak langgan semua pelacur yg hot2 dan tahap super model dlm dunia ni.


tetapi, semuanya sementara. kaji balik apa tujuan kita hidup. nak kaya memang tak salah, cuma tujuannya kenalah betul. takkan semata2 nak hidup mewah dan materialistik?


saya sendiri masih keliru bagaimana untuk hidup dalam sistem dajjal ini. sama-samalah kita mencari konklusi.


revolusi pleaseee

5 comments:

  1. Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. betul yang ditulis
    kadang2 sebab terlalu mengejar dunia
    kita buang masa kita dari beribadah
    banyak sangat masa diluang untuk dunia
    kita kurang rehat
    jadi
    akhirnya apa jadi?
    takde masa nak beribadah
    kerana pabila penat ,pasti mudah terpengaruh dgn godaan setan.

    so
    malas smbhyg
    nak2 yang iman lemah
    tak gitu?
    kesimpulannya
    di dunia akhir zman ni
    kurangkn hidup mengikut nafsu
    bukan bermaksud suh kita bermalas2
    tapi tukar focus idup tu
    ke arah yang betul
    rujuk quran kembali
    dan hadis

    ReplyDelete
  3. apa yg korang kate itu semua betul..
    bg aku..kehidupan seseorg itu bergantung kepada individu itu sendiri,
    tak kirala org kaya ke, org miskin ke and middle class skali pun. sbb ape..tak semestinya org kaya je yg bwat benda2 jahat..sprti minum arak,langgan pelacur paling hot dalam dunia dan macam2 lagi..malah org2 middle class(yg tak sedar diri) pun melakukan perkara2 tersebut..minum juga arak and langgan juga pelacur walaupun tak hot dalam dunia(dosa still sama)...tapi ko kena ingat..bukan semua org kaya begitu dan bukan semua org middle class begitu...masih ade juga yg baik2 belaka..kesimpulannya bergantung kepd diri sendiri setiap individu tu..kalo dorg nak kaya itu dorg punya pasal..kalo dorg nak terus hidup selesa dalam dunia middle class itu pun dorg punya hal..tapi setelah berbuat keputusan begitu..bertanggunjawabla dgn keputusan itu..dan jgn la complain, blaiming, and bg alasan sbb itu adalah pilihan ko.

    ReplyDelete
  4. bai, lu ni asyik terasa je. gwa x ckp psl lu lah!!!
    ini adalah peringatan!!!
    baca balik----->nak kaya mmg x salah, cuma tujuannya kenalah betul.

    clear???

    ReplyDelete